13.1.06

joku toinen valoisa päivä

Oli ollut niin kauan sumuista tai pilvistä, että valo oli ehtinyt muuttua toisenlaiseksi. Se oli jo eilen, tämä on nyt toinen valoisa päivä, ja työnteko saa ymmälleen, tauot saavat ymmälleen, yhteisöllisyys saa, aloitteiden tekeminen, se, mikä on kunkin omaa, tämä kaikki saa ymmälleen.

Kun jostakin kirjoitetaan lehdessä, esimerkiksi että joukko taiteilijoita harjoitteli yhdessä maratonia varten ja perusti keskusteluryhmiä, tuli riippuvaiseksi toisistaan mutta suostui siihen luottavaisena ja mielihyvin, niin tietenkin silloin kirjoitetaan jostain mikä onnistui ja sai hahmonsa. Ei kirjoiteta mistään sellaisesta joka vain oli jonkun mielessä epämääräisenä haikailuna ja kysymyksinä, jotka siirtyivät saman tien paikaltaan.

Kun on juhlat ja juhlapuhe, onnellisen mielessä kulkevat uudestaan kaikki hetket jolloin tuntui, ettei tämä ikinä onnistu, ja miten rakkaita hetkiä ne ovat silloin, ja miten niistä tulee metaforia ja pinnanmuotoja. Toiset katsovat sen kasvoja, jota juhlitaan, näkevät niissä varmuuden ja liikutuksen ja muistavat nähneensä joskus jähmettyneen hädän ja aikaa vastaan haromisen, ja ajattelevat, että kyllä, minä näin silloinkin varmuuden.

Kun on iltapäivä jonakin päivänä arvaamatta joskus vuodenajan taitteessa, kotiinsa tullut ihminen tuntee, että hän voisi tehdä moniakin asioita, hänellä on moniakin aikomuksia ja jonkin verran energiaa johonkin, etenkin jos hän ensin istahtaa hetkeksi juomaan kahvia tai teetä, jotakin kaksiosaista juomaa joka ensin valmistetaan ja sitten nautitaan. Hän ymmärtää oman elämänsä rajallisuuden, sen, miten siihen ei mahdu kaikki ja miten siitä tulee aina puuttumaan paljon, rauhaa, lammaskoiran lailla paimentavaa kiirettä tai tylsyyttä, on aina liian vähän yhteisöllisyyttä ja varmuutta, omavaraisuutta, haltioitumisen kykyä tai käytännöllistä järkeä.

Suurin osa asioista on jonkin valinnan tulos, suurinta osaa valinnoista ei saa koskaan jäljitettyä, asioita virtaa ohitse eikä niihin ehdi tarttua, sen nimi voi olla "kevään virta" ja se voi olla kaunista. Tyytymättömyys voi yksinkertaisesti unohtua hetkeksi ja se voi olla tyytyväisyyttä.

Ei kommentteja: